Monday, June 10, 2019

My latest reads// Boktips

I love books and reading or at least I love to read in periods and during those periods I read quite a lot. My plan is to read in average one book per month  (fiction for adults = all kids books I read are extra) I guess I read mix of different styles and authors but lately I have mainly been reading in Swedish. So I will present my latest reads in Swedish.

Här kommer en kort presentation av de senaste böckerna som jag har läst.
1. Silvervägen - Stina Jackson Mycket spännande och välskriven kriminalroman som jag läste dom sista sidorna ur igår sent sent - kunde inte lägga ner boken förrän jag läst klart. En berättelse och ett skrivande som fångade mig direkt och den höll ett grepp om mig som läsaren in i det sista. Jag gillar att den följde två olika parallella stories i varannat kapitel och som sedan kopplades ihop men inte förrän efter mer än halva boken.  Kan rekommendera den mycket!
Från förlaget har detta skrivits om boken:
Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95 som skär genom landet från Skellefteå i nordvästlig riktning förbi Arvidsjaur, Arjeplog och mynnar vid norska gränsen, den väg som kallas Silvervägen. För tre år sedan försvann hans sjuttonåriga dotter spårlöst och hennes försvinnande gnager sönder Lelle inifrån.

Till den lilla orten Glimmersträsk anländer Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann. Medan höstens mörker närmar sig knyts Lelles och Mejas öden ihop och när ytterligare en ung flicka försvinner blir deras liv för evigt sammantvinnade.


 

2. Tiggaren - Sofie Sarenbrant 
Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd.
Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret, och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda
Detta är den femte delen om kriminalinspektören Emma Sköld - jag började läsa böckerna om Emma Sköld av en slump för några år sedan - jag tror att jag fick med en gratis bok med en tidning. Jag gillade boken och karaktären Emma och har sedan dess hängt med i böckerna. När jag vill läsa något som jag vet griper tag i mig från första sida och som jag läser snabbt och med spänning väljer jag någon av Sofie Sarenbrants böcker 3. Bakom din rygg - Sofie Sarenbrant 
Boken utspelar sig på en Stockholms hetaste frisersalong, Salong De Luca. På salongen jobbar Stefano, Jenny och den nyanställda Angelina Silver. Alla bär på hemligheter som inte får komma fram men även svartsjuka och lögner är nya vardagen på Salong Luca.  
Spännande och lättläst bok -ser framemot fortsättningen då detta är första delen i en triologi om Salong De Luca 

 4. Kvinnan i fönstret - AJ Finn 
Kvinnan i fönstret heter Anna Fox och är psykolog. Anna har varit med om en olycka och klarar inte av att lämna sin bostad men håller koll på området hon bor i och på sina grannar genom fönstret. På dagarna dricker hon vin, kollar på gamla svart/vita Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan, en mamma, en pappa och en tonårsson. En kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett, Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig? Är hon i fara?
Psykologiskthriller när den är som bäst och jag kunde inte lägga ifrån mig boken. Spännande och mystisk om vem man ska tro på och vad man ska tro. Kan varmt rekommendera denna bok !

No comments:

Post a Comment