Wednesday, February 26, 2020

Book sale and latest read

End of February in Sweden means book sale. It is a big yearly book sale and all book shops online and real stores reduces a big selection of new and older books in all genres. It is a fun event if you like books and you can do some really good deals. You can also get carried away and do purchases which you will never read but it was a good deal ( not that I have ever done that but you could... I am just saying...)
Because I am not in Sweden I have preordered some books on the sale - not the same feeling but still fun to go through the catalogue. This year I have mainly bought books for kids 6-9 year olds. Mystery stories I can read for Mila but also easy read books so she can read by herself. For Filip a couple of books about police and for me just a couple of pocket books by authors which I like.

And talking about books I here is my latest reads - it has been going slow on the reading lately and for some reason also the books I have picked has been kind of slow apart from Alex Schulman's book which were fantastic. Also I have started with something which I thought I would never do and that is reading more books at the same time and I am not sure how to deal with this concept as it feels like I have hard to pick which one to read and feeling unfair for the one I am not picking, silly issues...
I will switch to Swedish when I write about the books I have read.Bitterfittan av Maria Sveland hittade jag i bokhyllan på tysk/svenska skolan inne i Düsseldorf. En modernklassiker kan man väl säga och jag har såklart hört talas om den och det går ju inte att inte älska titeln, så jag tänkte den lånar jag med mig och kan läsa på U-bahn. Det tog ett tag att läsa den eftersom till en början var det min extra bok och inte huvudbok. Den började väldigt bra och lovande med humoristiskt inslag men jag tycker att den sen blir ganska tråkig och jag saknade den där wow-känslan. Kände inte heller att den var det minsta provocerande, men det kanske har att göra med att det har gått över 10-år sedan den skrevs. Jag är glad att jag har läst den men kommer inte springa runt och referera eller rekommendera boken.

Den stora utställningen av Marie Hermansson
Jag har älskar Marie Hermansson sedan jag läste Musselstrand. Jag var 16 år och den boken trollband mig som få böcker innan eller efter har gjort. Jag har så tydliga minnen från boken och känslan hur viktig den var för mig och för mitt skrivande i skolan. Jag tror till och med att Marie Hermansson kom till Katrineholms bibliotek och jag var där med min mamma och blev star-struck på riktigt. Efter musselstrand har jag läst det mesta hon har skrivet så somVärddjuret,  Ett oskrivet blad, Hembiträdet, Mannen under trappan och Himmelsdalen. Hennes berättelser har det där extra och ingenting är förutsägbart. Därför hade jag höga förväntning även på denna bok "Den stora utställningen"
Men jag fick kämpa med denna historia, det gick trögt och blev aldrig helt fångad av storyn tyvärr.

Bränn alla mina brev av Alex Schulman
Detta är helt klart den bästa boken jag har läst på länge. Jag har förstått att Alex är en duktig författare men att han var så här bra det kunde jag inte föreställa mig efter hans andra sidor han har visat upp i medie eller iaf vad han är känd för. Att denna historia skulle intressera mig så mycket måste beror på den fantastiska förmågan att berätta en historia. Bra språk och allt flyter så bra genom hela berättelsen. Denna bok rekommenderar jag varmt.

Pojken som slutade gråta av Ninni Schulman
Denna bok av Ninni Schulman är den andra i hennes sk Hagforsserien. Fokus i serien är runt journalisten Magdalena Hansson och samhället i Hagfors där hon bor. Denna bok var inte alls lika spännande som den första jag läste av henne och anledningen till att jag köpt på mig fler ur Hagforsserien. Underhållande men inte lika mycket av en bladvändare som andra deckare jag läst. Jag hoppas att den tredje boken blir bättre igen eftersom jag tror att jag har minst två till från serien.


No comments:

Post a Comment